Hogyan tegyük „zöldebbé” a városunkat (projekt)

Előkészületek: kérjük meg a gyerekeket, hogy készítsenek fényképeket szép és csúnya, jó és rossz dolgokról, amit a városukban látnak. Pl. kiborított szemeteskuka vagy egy cserép virág.  A képeket nyomtassuk ki, és a következő órán tegyük ki a teremben. (Ha nincs lehetőség képek készítésére, interneten is kereshetnek, ebben az esetben is adjunk nekik példákat.)

Az órán: kérjük meg a gyerekeket, hogy beszéljenek a városról / kerületről ahol élnek, és meséljék el a képeik történetet. Csoportosítsuk a képket jó és rossz kategóriába.

Ezután alkossunk párokat/ csoportokat, akiknek a feladata, hogy egy posztert vagy ppt-t készítsenek arról, hogyan változtatnák a várost „zöldebbé”.  Mielőtt elkezdenék a munkát, gyűjtsünk a táblára közösen olyan szavakat és kifejezéseket, amik felmerülhetnek.

A kész termékeket mutassák be a gyerekek a többieknek.

A projekt közben rengeteg lehetőség adódik a nyelv használatára, alkalmazhatjuk a jövő és múlt idő, a feltételes mód gyakorlására is például, de alacsonyabb nyelvi szinten is meg lehet oldani a feladatot. Az idősebbekkel vitát is rendezhetünk, ahol az érvelési technikákat és a közben használt kifejezéseket gyakorolhatják.

Emellett az összetettebb kérdés mellett a város kapcsán több más témakör  is felmerülhet. Ilyen például:

  • Megújuló energiaforrások használata a városokban.
  • A forgalom és légszennyezés.
  • Szolgáltatások (pl: tömegközlekedés)
  • Pazarlás, szemét mennyiségének csökkentése
  • Régi és új épületek
Megosztás:

One thought on “Hogyan tegyük „zöldebbé” a városunkat (projekt)”

Comments are closed.