Visszatekintés 2019/2. – továbbképzések és előadások

Ahogy már megszokhattátok ebben a félévben is készítettünk egy 4 részes visszatekintő bejegyzéssorozatot, amelyben felsoroljuk, hogy miken dolgoztunk az elmúlt időben.  A téli szünet során készülünk a következő félévre, illetve frissíteni fogjuk a tananyagok menüpontot is.

Az első visszatekintő részünkben azt gyűjtöttük össze, hogy milyen előadásokat és milyen továbbképzéseket tartottunk a 2019-es évben.

Az idei év volt az első teljes évünk MidKidként, voltak olyan eseményeink, amelyek célja az volt, hogy minél több pedagógus kollégát érjünk el, de volt váratlan meghívásunk (amit nagyon köszönünk!!) és továbbképzéseink is.

2019. április 24-én a Budapest School által rendszeresen szervezett Tippek és Trükkök gyakorló tanároknak című programsorozat 3.részében tartottunk egy PechaKucha előadást. Az előadás tartalma itt olvasható.

Idén három továbbképzést tartottunk MidKidként, a MidKidet képviselve és MidKides anyagokat felhasználva:

  1. Megtartottuk az első workshopunkat 2019.május 4-én a Magyar Iskolában, melyre elsősorban MID tanárokat vártunk.
  2. Részt vettünk a kárpátaljai Nyári Kölcsey Pedagógusakadémián.
  3. Aztán 2019.november 9-én első alkalommal tartottuk meg az Annomentállal közös 10 órás akkreditált pedagógus továbbképzésünket, amelyre főleg nem MID szakos pedagógusok érkeztek.

A MidKid egy része Londonban is járt. Egy előadással részt vettünk a Hétvégi magyar iskolák II. oktatási konferenciáján, ahol a jelenlévők ki is próbálhatták pár játékunkat és feladatlapunkat.

2020-ra is rengeteg tervünk van… 😊

Megosztás: