Két szám, két szó

  • Szint: A2+, B1, B2, C1
  • Idő: 5-10′

Ez a játék a tanév első órájára, a csoport tagjainak megismerkedésére tökéletesen alkalmazható. Az angoltanároknak biztosan ismerős. 🙂

Írjunk fel a táblára két számot és két szót (pl: 1, 5, Budapest, magyar), ami fontos számunkra. Kérjük meg a gyerekeket, hogy találgassanak, mit jelentenek a felírt szavak és számok. Miután kitalálták vagy legalábbis nagyon közel kerültek az igazsághoz, foglaljuk össze, hogy mit is szimbolizálnak, miért fontosak nekünk.

Pl. Elsején születtem. Az ötös a kedvenc számom. Budapesten dolgozom. Magyartanár vagyok.

Kérjük meg a gyerekeket, hogy vegyenek elő egy lapot, vagy adjunk nekik egy-egy letölthető kártyát. Írjanak fel maguknak két számot és két szót, ahogy mi tettük az óra elején. Alkossunk párokat, majd próbálják meg kitalálni, hogy a párjuk miért pont azt a két szót és számot írta le magának.

Időtől függően cserélhetünk párokat párszor. A végén kérjük meg a gyerekeket, hogy meséljék el mit tudtak meg a többiekről.

Variáció:

A kártyákat beszedve kérdéseket is feltehetünk nekik (Pl. Ki írta, hogy 3? Miért fontos XY-nak ez a szám? stb.) vagy egy későbbi alkalommal újra elővehetjük őket.

Letöltés: Két szám, két szó kártyák

Forrás: Michael Digiacomo: ESL Games for the Classroom: 101 Interactive Activities to Engage Your Students with Minimal Prep (2018)

Megosztás: