Sport – Szókincsfejlesztő kártyák és játékok

A készlet 24 feliratos, illetve 24 felirat nélküli kártyát tartalmaz, amelyet változatos módon használhatjuk a sporttak kapcsolatos szókincs fejlesztésére. A szavak köre természetesen a diákok szintjéhez mérten változtatható.

Előkészület: A kártyákat minden játékhoz érdemes kivágás után egy-egy kartonkártyára is felragasztani, így nem látszanak át, és tartósabbak is lesznek.

Sport – kártyák

 

 

Memóriajáték

Klasszikus párkeresős memória játékot játszhatunk, ha egy-egy kártyasorozatból két példányt készítünk. A diákok ügyességétől függően játszhatunk feliratos, vagy felirat nélküli kártyákkal. Fontos azonban, hogy nem elegendő megtalálni a párokat, meg is kell nevezni a képekhez kapcsolódó szavakat.

Nehezített memóriajáték

Nehezíthetjük úgy a párkeresést, hogy nem azonos képeket kell keresni, hanem egy sporteszköz és egy sporttevékenység alkot egy párt. Ezesetben is fontos, hogy a diákok megnevezzék a képen látottakat.

Activity

Acitvity játékhoz is használhatók a kártyák. A diákoknak a kihúzott tevékenységet kell elmutogatniuk a társaknak. Ilyenkor fontos, hogy a diákok valóban a tevékenységet bemutató diákot kérdezzék.

Pl.

A: Tollasozol? (Tollasozik?)

B: Igen/Nem.

Közvéleménykutatás

Kiosztunk a tanulóknak létszámtól függően 3-5 db kártyát, majd megkérjük őket, hogy találjanak minden egyes kártyához valakit a teremben, aki ért az adott sporttevékenységhez. Az nyer, aki legelőször talál „sportolót” mindegyik kártyához.

Pl.

A: Tudsz úszni?

B: Igen (tudok)./ Nem, (nem  tudok.)

 

Megosztás: