Még 6 érdekes szójáték

  1. Csapd le a szót!: Kezdő csoportunkban alkossunk csapatokat, majd írjunk a táblára szavakat. Minden csapatból hívjunk ki egy-egy embert. Olvassunk fel egy szót. Aki először rácsap a szóra, az a csapat kap egy pontot. Ha okostáblánk van, akkor készítsünk szókártyákat. Tegyük le a kártyákat a földre és üljük körbe. A játékot még izgalmasabbá tehetjük légycsapók használatával.
  2. Asszociációs játék: Üljünk körbe. Mondjunk egy szót, majd az óramutató járásának megfelelően haladva minden tanuló mondjon egy olyan szót, ami az előtte elhangzó szóról eszébe jut. Például: piros – alma –fa – kert… A játékot izgalmasabbá tehetjük, ha az mondja a következő szót, akinek a labdát dobjuk.
  3. Bingó: Minden témánál játszhatunk bingót. Készítsünk szókártyákat, és adjunk a gyerekeknek egy-egy bingótáblát. Olvassuk fel a kártyán lévő szavakat, a gyerekek pedig írják be őket egy véletlenszerű helyre a táblán. Kérjünk meg egy gyereket, hogy húzzon ki 4 szókártyát a kártyák közül, és olvassa fel a többieknek. Ezután jöjjön a következő tanuló. A felolvasott szavakat ki kell húzni a táblán. Az a gyerek nyer, akinek egy sora vízszintesen vagy függőlegesen ki van húzva, és bekiáltja, hogy „Bingó”.
  4. Rímek: Mondjunk egy szót, amire a tanulóknak egy rímelő párt kell mondani. A játékot csapatversennyé is alakíthatjuk, hogy még izgalmasabb legyen.
  5. Mi a téma?: Alkossunk két vagy több csapatot. Minden csapatnak adjunk 1-1 csík papírt. A csapatoknak ki kell találniuk egy témát, majd írniuk kell a papírra 5-10 szót, ami a témához kapcsolódik. Erre 3 percük van. Ha lejárt az idő, a két csapatnak ki kell cserélnie a papírokat. Az a csapat nyer, amelyik először kitalálja a másik csapat témáját.
  6. Kocka: Találjunk ki 6 témát, a kocka hat oldalának. Például: 1 – állatok, 2 – ételek… Alkossunk csapatokat. Dobjon az első csapat, majd mondjon 5 szót az adott témával kapcsolatban.

Forrás: No-prep ESL games

Megosztás: