Barangolás az iskolában – játék

  • Előkészület: képes kártyák és szókártyák felvágása
  • Szint: A1
  • Idő: 5-10 perc

A képes kártyákat elhelyezzük a terem különböző részeiben. A diákok párokba rendeződnek. A pár egyik tagjának bekötjük a szemét, a másik tagja húz egy kártyát, és igyekszik a társat minél gyorsabban az adott képhez vezetni. Az a páros győz, amelyik először ér a célhoz. (A bekötött szem előnye, hogy jó esetben nem alakul ki fékevesztett rohangálás a játék hevében.) Érdemes jópár kört játszani, hogy rögzüljenek a szavak, és mindenki kipróbálhassa magát vezetőként és vezetettként is.

Hasznos lehet, ha egy-egy egyszerű kifejezést is megtanítanunk, amellyel kommunikálhatnak egymással a páros tagjai. Pl. balra, jobbra, egyenesen, lassan.

Ha a diákok már megismerkedtek a –ban/-ben helyhatározó raggal, akkor nehezíthetjük a játékot azzal, hogy a bekötött szemű félnek a célhoz érve meg kell neveznie, hogy hol van. Például Az ebédlőben vagyok.

Verzió 2-3 fős csoportban: A bekötött szem kis csoportban önmagában is izgalmas lehet, de versenyezhetnek a diákok például abban, hogy melyikük tudja gyorsabban célhoz juttatni a társát. Vagy egy adott időegység (pl. 30 másodperc) alatt ki hány szókártyát tud elhelyezni.

Egyszemélyes verzió: Ha nem vagyunk annyira bevállalósak, hogy a diákunk a mi szemünket kösse be, akkor versenyeztethetjük az idővel szemben pl. egyre csökkenő időegység alatt kell a kártyákat elhelyezni. Izgalmasabbá tehetjük a feladatot azzal is, ha elrejtjük a képes kártyákat a terem különböző részeiben.

Letöltés: Helyiségek az iskolában_kártyák

Megosztás: